14 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός «Εθνική επιτυχία»

Διαστάσεις εθνικής επιτυχίας παίρνει η επιτυχία του Ολυμπιακού, αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Έρασπορ» τόνισε πως το ελληνικό μπάσκετ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την ποιότητα των Ελλήνων παικτών των Πειραιωτών.

«Είμαι στην Κωνσταντινούπολη και απολαμβάνω τη μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού μπάσκετ», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Και συνέχισε: «Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και ειδικά οι Έλληνες παίκτες. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Συγκρίνεται με την ανατροπή που είχε η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2007 με την Γαλλία».

Ερωτηθείς αν… τρίβει τα χέρια του με το νέο ελληνικό «αίμα» του Ολυμπιακού, απάντησε: «Εγώ δεν τρίβω τα χέρια μου. Ήμουν βέβαιος. Επέμενα πάντα για αυτά τα παιδιά, οι οποίοι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Κ18 και Κ20 και ήταν δεύτεροι στο Παγκόσμιο. Πρέπει επιτέλους να τους εμπιστευτούμε».

Αναφορικά με την αίγλη του ελληνικού μπάσκετ, τόνισε: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε περίοπτη θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ήταν επιβεβαίωση η επιτυχία του Ολυμπιακού. Παίρνει και άλλες διαστάσεις μετά τις δύσκολες ώρες που περνάμε και θα μπορούσαμε να πούμε πως παίρνει διαστάσεις εθνικής επιτυχίας. Ξαναφέρνει το όνομα της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για αρνητικό λόγο».

Τέλος, για τους τελικούς της Α1 και το φόβο των επεισοδίων, ανέφερε: «Συμφωνώ και ενώνω την δική μου ανησυχία και τη φωνή. Αυτά που έγιναν ήταν ανεπίτρεπτα ανεξαρτήτως από που ξεκίνησαν. Θα πρέπει να σταματήσουμε με αυτή την ιστορία. Εύχομαι, αλλά δυστυχώς δεν θα πω ότι είμαι βέβαιος, πως δεν θα έχουμε επεισόδια. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και ελπίζω να μην έχουμε μεγάλης έκτασης επεισόδια. Αν και το φοβάμαι πολύ».


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr