15 Οκτωβρίου 2012

Κι όμως, οι άνδρες δεν σκέφτονται μόνο το σεξ!

Πριν μερικά χρόνια έγινε μια έρευνα για τη διαφημιστική καμπάνια της μάρκας Old Spice που υποστήριζε ότι οι άνδρες έχουν το σεξ στο μυαλό τους κάθε 7 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη θεωρία μάλιστα έγινε γνωστή σ’ όλο τον πλανήτη αφού τυπώθηκε σε γιγαντοαφίσες πολυσύχναστων δρόμων.

Μια πιο πρόσφατη έρευνα όμως κατέληξε σε πολύ διαφορετικό συμπέρασμα: Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 8000 φορές λιγότερες απ’ όσες νομίζαμε. Το φαγητό είναι εξίσου σημαντικό, αφού το σκέφτονται 18 φορές την ημέρα, ενώ ακολουθεί ο ύπνος με 11 φορές.

Γιατί όμως να πιστέψουμε αυτή την έρευνα και όχι την άλλη; Οι άνθρωποι που πραγματοποίησαν την νέα έρευνα, οι οποίοι είναι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, λένε πως η έρευνα που ήθελε τους άνδρες «σεξομανείς» ήταν πιασάρικη, αλλά δεν έγινε με την απαραίτητη σοβαρότητα. Ήταν πρόχειρη, όπως δήλωσαν, αφού απ’ όσο γνωρίζουν οι υπεύθυνοι είχαν απλά ζητησεί από τους εθελοντές να απαντήσουν στην ερώτηση «πόσες φορές την ημέρα σκέφτεσαι το σεξ», χωρίς καμιά καταγραφή των σκέψεών τους, όπως έγινε αυτή τη φορά.