23 Νοεμβρίου 2012

ταξιδεύοντας στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Λαμπερά φώτα και χαρούμενη ατμόσφαιρα των γιορτών. Δείτε φωτογραφίες από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη.

Fira de Santa Llucia

Δεύθυνση: Pla de la Seu & Avda de la Catedral, Βαρκελόνη, Ισπανία
Πότε: από 26 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου

Από το 1786 σχεδόν 300 πάγκοι πωλούν όλα τα χειροποίητα είδη διακόσμησης και δώρα για την γιορτή! Εκτός από αυτά, πραγματοποιούνται διάφοροι διαγωνισμοί, και παρελάσεις. Τα παιδιά χαίρονται πολύ, παίζοντας δίπλα στης μεγάλες κούκλες, των Caga tió και Caganer.

Christmas Market at Kaiser Wilhelm

Δεύθυνση: Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Berlin, Germany
Πότε: 26 Νοεμβρίου -1 Ιανουαρίου

Το Βερολίνο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η πρωτεύουσα της παραδοσιακής αγοράς των Χριστουγέννων! Μπορείτε να φανταστείτε ότι κάθε χρόνο πάνω από πενήντα παραδοσιακές αγορές πραγματοποιούνται στην πόλη! Η αγορά στο Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής από αυτές! Περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο έρχονται για να αγοράσουν κοσμήματα, διακοσμητικά και έργα τέχνης, να φάνε κάστανα και να πιούν ζεστό κρασί.

Plaisirs d'hiver

Δεύθυνση: Grand'Place to Place Ste-Catherine, Βρυξέλλες
Πότε: 30 Νοεμβρίου -6 Ιανουαρίου

Η χριστουγεννιάτικη αγορά επεκτείνεται τώρα στους δρόμους από Grand'Place μέχρι το Ste-Catherine, καλύπτοντας σχεδόν 2 χιλιόμετρα! Τα 240 πάγκοι μοιάζουν με μικρές καλύβες που πωλούν κυρίως τέχνες και βιοτεχνίες ή και φαγητό.

Η αγορά της Βουδαπέστης

Διεύθυνση: Vörösmarty tér (Vörösmarty Sqaure), Budapest, Hungary
Πότε: 18 Νοεμβρίου -30 Ιανουαρίου

Εδώ θα δείς τους πιο όμορφους παραδοσιακούς χορούς και θα ακούσεις ζωντανή μουσική! Η αγορά αυτή έχει περίπου 150 πάγκους, άλλα θα βρεις σε αυτούς ότι θέλεις! Να ξέρεις ότι όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά είναι εγγυημένα παραδοσιακά και χειροποίητα!


Tivoli at Christmas

Διεύθυνση: Tivoli, Copenhagen, Κοπεγχάγη, Δανία
Πότε: 16 Νοεμβρίου -30 Ιανουαρίου

Η ατμόσφαιρα σε αυτή την γιορτή είναι «χριστουγεννιάτικη» στο Full! Ίσως και οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός έχουν κάτι να κάνουν με αυτό! Είναι λίγο περίεργο, αλλά αυτή η αγορά είναι γεμάτη από ρωσικές διακοσμήσεις και παραδοσιακές τέχνες.

12 μέρες των Χριστουγέννων

Διεύθυνση: Georges Dock, Δουβλίνο, Ιρλανδία

Πότε: 7 Δεκέμβριου -23 Δεκεμβρίου

Είναι μία από τις νεότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Άλλα οι 145.000 επισκέπτες κάθε χρόνο διαλέγουν μόνο αυτήν την αγορά!. Εννοείται...Τέτοια ξύλινα παιχνίδια δεν θα βρεις πουθενά! Εκτός από αυτό, το καρουσέλ, τα κάλαντα και τα τραγούδι φτιάχνουν μια τέλεια ατμόσφαιρα!


Η αγορά της Πράγας.

Διεύθυνση: πλατεία Wenceslas, Πράγα, Τσεχία

Πότε: 1 Δεκέμβριου-1 Ιανουαρίου

Στην Τσεχία η αγορά γίνετε στην πιο παλιά πλατεία Wenceslas. Εδώ οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν διάφορα ασυνήθιστα φαγητά και ποτά! Αντί για δώρα και διακόσμηση - κατά την εβδομάδα που οδηγεί στην Vánoce (τα Χριστούγεννα) οι κάτοικοι γεμίζουν τα τεράστια δοχεία του νερού με κυπρίνο, το παραδοσιακό πιάτο της Τσεχίας. Εδώ θα ακούσεις τα κάλαντα, απολαμβάνοντας την όμορφη αρχιτεκτονική της Πράγας.


Αγορά Skansen's

Διεύθυνση: Skansen, Στοκχόλμη, Σουηδία

Πότε: 24 Νοεμβρίου -16 Δεκέμβριου (Σαββατοκύριακα μόνο)

Υπερ-παραδοσιακή αγορά Skansen πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα από το 1903. Κοιτάξτε έδω για τα σουηδικά προϊόντα χειροτεχνίας, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από άχυρο και χριστουγεννιάτικα εδέσαμτα όπως το καπνιστό λουκάνικο, το χέλι, ο σολομός, το glögg (ζεστό κρασί) και ψωμάκια με σαφράν.
 
travelstyle.gr

Το Βασίλειο του Αϊ Βασίλη

 

Όμορφες ιδέες για Diy Χριστουγεννιάτικα δέντρα