21 Νοεμβρίου 2012

Η ευτυχία φέρνει λεφτά

Μπορεί τα λεφτά να μην εξαγοράζουν την ευτυχία, αλλά η ευτυχία μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά ενός ατόμου.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου βρίσκει ότι οι νέοι που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και ικανοποίησης με τη ζωή τους, έχουν υψηλοτέρα εισοδήματα στη ζωή τους.

Αν και η έρευνα δεν βρήκε άμεση αιτία και αποτέλεσμα, έδειξε ότι όσοι είναι χαρούμενα άτομα στη εφηβεία, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάνε πανεπιστήμιο, να βρουν δουλειά και να πάρουν προαγωγή πιο γρήγορα, σε σύγκριση με συνομήλικούς τους που είναι κατηφείς. Ακόμα και όταν συγκρίνονται αδέλφια, εκείνα που είναι πιο χαρούμενα, τα πηγαίνουν καλύτερα οικονομικά στο μέλλον.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που διεξήχθη σε 10.000 Αμερικανούς νέους, ηλικίας 16, 18 και 22 ετών και τη σύγκριση των εισοδημάτων τους σε ηλικία 29 ετών. Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματά τους, που δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the National Academy of Sciences, δείχνουν ότι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στο σπίτι είναι σημαντικό όχι μόνο για την ευτυχία του παιδιού, αλλά και για την οικονομική εξέλιξη του ατόμου και της κοινωνίας.

πηγή: tvkosmos.gr
Advertisement